Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Társadalombiztosítási szakmai szervezetek képes leírás - Társadalombiztosítás.tlap.hu
részletek »

Társadalombiztosítási szakmai szervezetek - Társadalombiztosítás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tarsadalombiztositas.tlap.hu » Társadalombiztosítási szakmai szervezetek
Keresés
Találatok száma - 9 db
Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat

Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat a központi egészségügyi államigazgatási szervek szervezetrendszere, amely a központi hivatalként működő Országos Tisztifőorvosi Hivatalból (OTH), az OTH által irányított országos intézetekből áll. Az OTH központi hivatal, önállóan működő és gazdálkodó központi költségvetési szerv, vezetője az országos tisztifőorvos. Az országos intézetek önálló költségvetési szervként működnek, amelyek szakmai-módszertani, tudományos kutatási, képzési, továbbképzési, nyilvántartási, koordinálási, szakmai és szakértői feladatokat látnak el. A népegészségügyi feladatok ellátására a fővárosi és megyei kormányhivatalok szakigazgatási szerveként népegészségügyi szakigazgatási szervek működnek. A megyei népegészségügyi szakigazgatási szervek önálló feladat- és hatáskörrel rendelkező, népegészségügyi feladatokat ellátó szervezeti egységeként kistérségi illetve fővárosi kerületi (kistérségi népegészségügyi intézetek) működnek. Az országos tiszifőorvos a jogszabályokban és az alapító okiratban foglaltakkal összhangban szakmai irányítást gyakorol az ÁNTSZ és a népegészségügyi feladatokat ellátó szakigazgatási szervek felett.

Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal

Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal

A Kormány - a magyar közigazgatási rendszer korszerűsítésének jegyében - 2003. április 1. napjával hozta létre az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatalt az Egészségügyi Minisztérium, valamint az egészségügyi miniszter hatáskörébe tartozó közigazgatási, hatósági feladatok, továbbá a miniszter ágazati irányítási jogkörébe tartozó egyes közigazgatási feladatok ellátására. A Hivatal a Nemzeti Erőforrás Minisztérium irányítása alatt önállóan működő és gazdálkodó központi közhatalmi költségvetési szerv, amely az ország területére kiterjedő illetékességgel látja el feladatait.

Magyar Államkincstár

Magyar Államkincstár

A Magyar Államkincstár - az Államadósság Kezelő Központ Zrt. mellett - a Magyar Köztársaság költségvetése végrehajtásának pénzügyi lebonyolításáért felelős központi hivatal, amely a szociális támogatások, valamint a fogyatékkal élők támogatása során is több feladatot lát el.

Nemzeti Adó és Vámhivatal

Nemzeti Adó és Vámhivatal

A biztosítási jogviszony bejelentésével, megszűnésével, egyes társadalombiztosítási kötelezettségekkel -egészségbiztosítási és nyugdíjbiztosítási járulék, egészségügyi szolgáltatási járulék, táppénz-hozzájárulás, EHO- kapcsolatos bevallások, befizetések, hátralékok behajtása a Nemzeti Adó és Vámhivatal illetékességi körébe tartozik és ehhez köthető jogkövető adózói magatartás megfelelő alkalmazásához nyújt tájékoztatást magánszemélyeknek és cégeknek az adóhatóság hivatalos oldala.

Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal

Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal

Megújuló és a jövőben folyamatosan aktualizált honlapunkkal biztosítani szeretnénk azt, hogy a hozzánk forduló állampolgárokat, a szociális és egészségügyi szakembereket, a velünk kapcsolatban álló intézményeket, valamint minden érdeklődőt naprakész, pontos, megfelelő színvonalú és tartalmú szakmai információval lássunk el hivatalunk feladataival, működésével, szakmai szabályaival, tevékenységünk statisztikai mutatóival kapcsolatban.

Országos Egészségbiztosítási Pénztár

Országos Egészségbiztosítási Pénztár

Az OEP a társadalombiztosítás központi hivatali szerveként az egészségbiztosítási alap kezelését végzi. A honlapon a lakosság, az ellátó szervezetek és tb kifizetőhelyek számára aktuális információk olvashatók, nyomtatványok tölthetők le.

Országos Mentőszolgálat

Országos Mentőszolgálat

Az Országos Mentőszolgálat egységes állami egészségügyi intézmény, melynek feladata az életmentés, a sürgős ellátás biztosítása. Az OMSZ az életmentésen kívül (104-es segélyhívások) alapfeladatként kizárólag mentő és őrzött betegszállításokat végez, azaz olyan feladatokat, ahol a beteg állapota miatt sürgős segítségre van szükség, illetve ahol útközben is beavatkozások, vizsgálatok szükségesek. Az Országos Mentőszolgálat 1948-as megalakulása óta egységes szervezetként működik. Az ország 230 mentőállomásán 7000 mentődolgozó tevékenykedik. Mentőegységeink az elmúlt évben közel 1 millió beteget láttak el és ez idő alatt mentőgépkocsijaink több mint 33 millió kilométert tettek meg.

Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság

Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság

A weboldal az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság hivatalos oldala, bemutatja az ONYF jogállását, szervezetét, hatáskörét és feladatait. Emellett nyomtatványok tölthetők le, statisztikák és elemzések olvashatók, ügyfélszolgálatok elérhetősége és nyitva tartási idő információk érhetők el..

Országos Vérellátó Szolgálat

Országos Vérellátó Szolgálat

Az ország egész területén - állami feladatként - biztosítani a vérellátás megtervezését és megszervezését, az egészségügyi intézmények vér és vérkészítményekkel való ellátását. A szervezet 6 regionális- és 20 területi intézményből áll, melyekhez szerződésben rögzített feladatok ellátásával szorosan kapcsolódik a 28 kórházi transzfúziós osztály. Honlapunk mindazokhoz szól, akik véradóink, akik véradók szeretnének lenni, vagy csak egyszerűen érdeklődők. Írásainkban szeretnénk megismertetni Önt feladatainkkal, azzal az általunk nagyon szeretett munkával, amelynek során a véradóktól a betegekig jut a vér. Amennyiben úgy döntene, hogy a véradók táborába lép, lehetőséget biztosítunk a tájékozódásra, hogy hol adhat vért, és ehhez mire van szükség. Természetesen az egészségügy, biológia, orvostudomány iránt érdeklődőknek is szolgálunk érdekes tudományos cikkekkel.

Tuti menü