Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Társadalombiztosítási járulékfizetés képes leírás - Társadalombiztosítás.tlap.hu
részletek »

Társadalombiztosítási járulékfizetés - Társadalombiztosítás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tarsadalombiztositas.tlap.hu » Társadalombiztosítási járulékfizetés
Keresés
Találatok száma - 6 db
Egyéni vállalkozók járulékfizetése

Egyéni vállalkozók járulékfizetése

Az oldal a társadalombiztosítási szempontból egyéni vállalkozónak minősülő teljes körű biztosítottak és kiegészítő tevékenységű -saját jogú nyugdíjas- egyéni vállalkozók egészségbiztosítási, nyugdíjjárulék, szociális hozzájárulási adó és egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettségeit, jogviszonyonkénti bontásban tájékoztatja az érintetteket.

Kinek kell fizetnie egészségügyi szolgáltatási járulékot?

Kinek kell fizetnie egészségügyi szolgáltatási járulékot?

Kiknek kell fizetniük a jövőben egészségügyi szolgáltatási járulékot. Vajon ide tartoznak a külföldön tanuló diákok, a külföldön munkát vállalók is, akik Magyarországon bejelentett lakcímmel rendelkeznek, esetleg a külhoni magyarok, akik bejelentkeztek magyarországi ismerős vagy rokon lakcímére, hogy gyorsabban megkaphassák a magyar állampolgárságot igazoló okmányokat?

Kisgyermekes munkavállalók utáni új kedvezmény

Kisgyermekes munkavállalók utáni új kedvezmény

A kisgyermekes szülők foglalkoztatása után a munkáltató 2013. január 1-től új kedvezményt érvényesíthet, ami akár 28 ezer forint megtakarítást is jelenthet havonta, mintegy két éves időtartamra, majd ezt követően a fele kedvezmény jár. Részletes információkhoz kattintson a linkre!

Munkabért terhelő járulékok

Munkabért terhelő járulékok

2012-ben megszűnt a munkáltatót terhelő társadalombiztosítási járulék, felváltotta a 27%-os szociális hozzájárulási adó. A biztosított munkavállaló társadalombiztosítási járulékai az egészségbiztosítási és nyugdíjbiztosítási járulék, utóbbi fizetése felső határhoz kötött. A járulékok mértékét részletesen a cikkből ismerheti meg.

Őstermelők járulékkötezettsége

Őstermelők járulékkötezettsége

A bejegyzés részletesen bemutatja biztosított mezőgazdasági őstermelő 2012. évi járulékfizetését. Ide tartozik az az őstermelő, aki a reá irányadó nyugdíjkorhatárig hátralévő idő és a már megszerzett szolgálati idő együttesen legalább 20 év, kivéve az őstermelői tevékenységet közös igazolvány alapján folytató kiskorú személyt és a gazdálkodó család kiskorú tagját és az egyéb jogcímen biztosítottat, valamint a a saját jogú nyugdíjast és az özvegyi nyugdíjban részesülő személyt, aki a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte.

Társas vállalkozók járulékai

Társas vállalkozók járulékai

A társas vállalkozó társadalombiztosítási szempontból lehet főfoglalkozású, többes jogviszonyban álló, kiegészítő tevékenységet folytató. 2012-től az a tag is társas vállalkozónak minősül, ügyvezetői tevékenységére tekintettel, aki a társaság ügyvezetését nem munkaviszony alapján látja el. Kivételt képez ez alól, ha a személyes közreműködésre tekintettel a vezető tisztségviselő társas vállalkozónak minősül. Így a vezető tisztségviselői jogviszony 2012-től társadalombiztosítási szempontból munkaviszonyt, társas vállalkozói jogviszonyt vagy választott tisztségviselői jogviszonyt eredményez. A cikk részletesen foglalkozik a speciális közteher kötelezettségekkel.

Tuti menü