Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Megváltozott munkaképességűek ellátásai képes leírás - Társadalombiztosítás.tlap.hu
részletek »

Megváltozott munkaképességűek ellátásai - Társadalombiztosítás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tarsadalombiztositas.tlap.hu » Megváltozott munkaképességűek ellátásai
Keresés
Találatok száma - 6 db
Keresetkorlátozás rokkantsági és rehabilitációs ellátás esetén 20

Keresetkorlátozás rokkantsági és rehabilitációs ellátás esetén 20

Az ellátásban részesülő, keresőtevékenységet folytatók figyelmét felhívjuk ismételten és hangsúlyosan, hogy a rehabilitációs és a rokkantsági ellátás nem nyugellátás, ezért 2012. január 1-jétől a foglalkoztatottak nem minősülnek nyugdíjasnak, az egyéni vállalkozói engedéllyel rendelkezők, illetőleg a társas vállalkozás tagjai pedig nem minősülnek kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vagy társas vállalkozónak! Magyarul ez annyit jelent, hogy pl. aki eddig Bt. beltagjaként kiegészítő tevékenységet folytató vállalkozónak minősült, nem vett ki egy huncut vasat sem az havi 5.100,- Ft-tal megúszta, 2012. január elsejétől 59.000,- Ft (!) összeget kell, hogy befizessen a NAV kasszájába.

Lépéselőny a rokkantak munkavállalásban

Lépéselőny a rokkantak munkavállalásban

A Lépéselőny Közhasznú Egyesület által fenntartott Lépéselőny védett műhely és a Debreceni Foglalkoztatási központ segít olyan munkahelyekre elhelyezkedni a Rokkantakat és rehabilitációs tervel rendelkezőket, hogy a rehabilitációs ellátási időszakuk lejárta előtt rátaláljanak egy biztos jövedelemre, újfajta munkatapasztalatra, és addig is, kiegészíthessék bevételeiket, így a hasonló helyzetben lévőkkel szemben lépéselőnyt élvezhessenek az élet számos területén, már az ellátási időszakban is, s később az esélyegyenlőséget is pozitívan legyenek képesek megélni.

Megváltozott munkaképességűek ellátásának változásai

Megváltozott munkaképességűek ellátásának változásai

Weboldalunkat közzétettünk egy összefoglaló táblázatot, amely segít a rehabilitációs ellátás és rokkantsági ellátás változásai közötti eligazodásban,hogy a 2011-ig hatályos szabályozás szerint egyes ellátások 2012-ből milyen ellátásnak minősülnek.

Rokkantsági ellátások

Rokkantsági ellátások

A 2011. évi CXCI. tv. megszüntette vagy átalakította a rokkantsági nyugdíjakat és a megváltozott munkaképességűek szociális ellátásait. Új ellátások a rehabilitációs ellátás, a rokkantsági ellátás, a bányászok egészségkárosodási járadéka.

Rokkantsági, rehabilitációs ellátás 2012-től

Rokkantsági, rehabilitációs ellátás 2012-től

Ki számít rehabilitálhatónak, kinek, milyen feltételek esetén jár a rehabilitációs ellátás és kinek rokkantsági ellátás 2012-ben? Megváltozott munkaképességű személyek ellátásaira jogosult az, akinek az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján 60 százalékos vagy kisebb mértékű, aki a kérelem benyújtását megelőző 5 éven belül legalább 1095 napon át biztosított volt...

Százezren bukhatják el a rokkantsági ellátást

Százezren bukhatják el a rokkantsági ellátást

Alig két hét áll rendelkezésre arra, hogy komplex felülvizsgálatra jelentkezzen be az a közel 100 ezer korábbi rokkantnyugdíjas, illetve rendszeres szociális járadékban részesülő, aki a tavalyi átalakítások miatt az idén már nem feltétlenül jogosult ellátásra - írta a Napi Gazdaság.

Tuti menü