Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Korhatár ellőtti ellátások - társadalombiztosítás képes leírás - Társadalombiztosítás.tlap.hu
részletek »

Korhatár ellőtti ellátások - társadalombiztosítás - Társadalombiztosítás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tarsadalombiztositas.tlap.hu » Korhatár ellőtti ellátások - társadalombiztosítás
Keresés
Találatok száma - 4 db
A megváltozó nyugdíjrendszer 2012

A megváltozó nyugdíjrendszer 2012

A Széll Kálmán Terv a Nyugdíjbiztosítási Alap egyensúlyának megteremtése és az államadósság csökkentése érdekében célként tűzi ki, hogy nyugellátást csak a nyugdíjkorhatár betöltésétől lehessen megállapítani. Az átalakítás célja, hogy a jövőben a nyugdíjkiadások ne haladják meg a nyugdíjjárulékból származó bevételeket. A nyugdíjak rendszerét átalakító T/4663. számú törvényjavaslat legfontosabb elemeit Dr. Futó Gábor előadása alapján foglaltuk össze.

Megszüntette a korengedményes nyugdíjat a parlament

Megszüntette a korengedményes nyugdíjat a parlament

2012. január 1-jétől nem állapítható meg nyugdíj korhatár előtti ellátás, a jelenleg folyósítottakat pedig nem a társadalombiztosítási kasszából, hanem a költségvetésből fizeti tovább az állam - döntött az országgyűlés.

Nyugdíjak átminősítése 2012.

Nyugdíjak átminősítése 2012.

2012. január 1-től megszűnt a korkedvezményes nyugdíj, helyette az érintettek korhatár előtti ellátást kapnak. Az elnevezés megváltozásának számos következménye van, különösen azok számára, akik nyugdíjasként keresőtevékenységet folytatnak.

Öregségi nyugdíjkorhatárt még be nem töltött személyek ellátása

Öregségi nyugdíjkorhatárt még be nem töltött személyek ellátása

Az Országgyűlés a 2011. november 28-ai ülésnapján elfogadta a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011. évi CLXVII. törvényt. A 2012. január 1-jétől hatályba lépő törvény a Magyar Közlöny 2011. december 9-ei 148. számában került kihirdetésre. E törvény értelmében korhatár előtti öregségi nyugdíj az előrehozott öregségi nyugdíj, a csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíj, a korkedvezményes nyugdíj, a bányásznyugdíj, a korengedményes nyugdíj, az egyes művészeti tevékenységeket folytatók öregségi nyugdíjra jogosultságáról szóló 5/1992. (I. 13.) Korm. rendelet alapján megállapított öregségi nyugdíj, a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 1994. évi LXIV. törvény 2012. január 1-jét megelőzően hatályos rendelkezései alapján megállapított öregségi nyugdíj, az Európai Parlament magyarországi képviselőinek jogállásáról szóló 2004. évi LVII. törvény 2012. január 1-jét megelőzően hatályos rendelkezései alapján megállapított öregségi nyugdíj, az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló 1990. évi LVI. törvény 2012. január 1-jét megelőzően hatályos rendelkezései alapján megállapított öregségi nyugdíj.

Tuti menü