Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Könyv, szakmai kiadvány társadalombiztosítás témában képes leírás - Társadalombiztosítás.tlap.hu
részletek »

Könyv, szakmai kiadvány társadalombiztosítás témában - Társadalombiztosítás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tarsadalombiztositas.tlap.hu » Könyv, szakmai kiadvány társadalombiztosítás témában
Keresés
Találatok száma - 5 db
Nyugdíjrendszerek: tények és modellek

Nyugdíjrendszerek: tények és modellek

A kötet a Magyarországon és a világon ismert és alkalmazott nyugdíjmodelleket mutatja be elsősorban elméleti szempontból, de konkrét kérdéseket is fölvetve. Rövid áttekintést ad néhány jellegzetes nyugdíjrendszerű országról, a legnagyobb figyelmet azonban a magyar nyugdíjrendszerre fordítja.

Társadalombiztosítás 2012

Társadalombiztosítás 2012

A könyv alapvetően a biztosítási kötelezettséggel, a járulékfizetéssel, nyilvántartással, bejelentéssel és adatszolgáltatással kapcsolatos társadalombiztosítási szabályokat dolgozza fel, külön kitérve a nemzetközi, európai uniós szabályokra. A mű tartalmazza a járulékok bevallására és befizetésére vonatkozó rendelkezéseket is. A Szerző bemutatja az egyes társadalombiztosítási ellátásokra való jogosultság alapvető feltételeit, tárgyalja az igényérvényesítéssel, a felelősséggel és a jogorvoslattal kapcsolatos szabályokat is. Külön rész foglalkozik a társadalombiztosítással összefüggő egyéb jogszabályi rendelkezésekkel, így az egészségügyi hozzájárulással, a járulékfizetéssel kapcsolatos bűncselekményekkel, stb. A jogalkalmazási munkát elősegítendő, a könyv végén külön függelékben találjuk a társadalombiztosítási törvény és végrehajtási rendeletének egységes szerkezetbe foglalt, 2012. január 1-jével hatályos szövegét. Elsősorban ajánljuk társadalombiztosítási ügyintézőknek, könyvvizsgálók, adótanácsadók, könyvelők és jogászok számára, de haszonnal forgathatja minden jogkereső, gazdasági szakember egyéni vagy társas vállalkozó. A könyv egyben tananyagként vagy társadalombiztosítási témájú vizsgára való felkészülésre is használható.

Társadalombiztosítási levelek

Társadalombiztosítási levelek

A Társadalombiztosítási Levelek társadalombiztosítással foglalkozó olvasóktól érkező kérdésekre ad választ kérdezz-felelek formában. Szerzőik az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) és az Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai, ismert és elismert ügyvédek, szakírók. A lapban név nélkül megjelenő olvasói kérdésekre válaszoló szerzők nemcsak a szűken vett társadalombiztosítási értelmezésre, hanem azok adózási vonatkozásaira is kitérnek.

Társadalombiztosítási ügyintézők kézikönyve

Társadalombiztosítási ügyintézők kézikönyve

A kiadvány a társadalombiztosítási ügyintéző szakképzés teljes tananyagát tartalmazza, példákkal illusztrálva tárgyalja a társadalombiztosítás és a kapcsolódó jogterületek aktuális szabályozásával kapcsolatos ismereteket. Átfogó és gyakorlatias jellege miatt tanulóknak és gyakorló szakembereknek egyaránt ajánlott.

TB kifizetőhelyek kézikönyve

TB kifizetőhelyek kézikönyve

A kézikönyv olyan problémák megoldásához nyújt gyakorlatorientált, részletes útmutatást, amelyek a tb-ügyintézők napi munkájában számtalanszor előfordulnak. Segítségével még a legtapasztalatlanabb munkatársak is könnyen eligazodnak a társadalombiztosítási jogszabályok és feladatok útvesztőjében.

Tuti menü