Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hozzátartozói nyugellátás - társadalombiztosítás képes leírás - Társadalombiztosítás.tlap.hu
részletek »

Hozzátartozói nyugellátás - társadalombiztosítás - Társadalombiztosítás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tarsadalombiztositas.tlap.hu » Hozzátartozói nyugellátás - társadalombiztosítás
Keresés
Találatok száma - 3 db
Beleseti hozzátatozói nyugellátás

Beleseti hozzátatozói nyugellátás

Milyen esetben állapítható meg baleseti hozzátartozói nyugdíj? Melyek a baleseti hozzátartozói nyugellátások és azok jogosultsági feltételei? A baleseti hozzátartozói nyugellátást milyen összeg alapján kell megállapítani? A baleseti hozzátartozói nyugellátások megállapítása iránti kérelmet hol kell előterjeszteni?

Özvegyi nyugdíj

Özvegyi nyugdíj

A hozzátartozói ellátások sajátossága, hogy két feltételrendszeren nyugszik, vagyis a jogosultsági feltételeknek az elhunyt jogszerző és a nyugdíjigénylő részéről is teljesülnie kell. A jogszerzői oldalról előírt feltétel, hogy a nyugdíjjogosultsághoz szükséges szolgálati idővel rendelkezzen az elhunyt. Nyugdíjjogosultsággal rendelkező személy az is, aki saját jogú nyugellátásban részesült a halál időpontjában. Özvegyi nyugdíj címén a jogosultat ideiglenes özvegyi nyugdíj és (állandó) özvegyi nyugdíj illeti meg.

Szülői nyugdíj

Szülői nyugdíj

A hozzátartozói ellátások sajátossága, hogy két feltételrendszeren nyugszik. Vagyis a jogosultsági feltételeknek az elhunyt jogszerzői és a kérelmezői oldalról is teljesülnie kell. A jogszerzői oldalról előírt feltétel az, hogy a nyugdíjjogosultsághoz szükséges szolgálati idővel rendelkezzen az elhalt. Nyugdíjjogosultsággal rendelkező személy az is, aki saját jogú nyugellátásban részesült a halál időpontjában.

Tuti menü