Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egészségbiztosítási természetbeni ellátások képes leírás - Társadalombiztosítás.tlap.hu
részletek »

Egészségbiztosítási természetbeni ellátások - Társadalombiztosítás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tarsadalombiztositas.tlap.hu » Egészségbiztosítási természetbeni ellátások
Keresés
Találatok száma - 10 db
Anyatej-ellátás

Anyatej-ellátás

Az Anyatejgyűjtő Állomás kettős céllal jött létre. Egyrészt feladata összegyűjteni az anyatejet azon édesanyáktól, akiknek a saját gyermekük szoptatásán túl többletként termelődő anyateje is van, másrészt az anyatejadó édesanyák segítségével anyatejjel ellátni azokat a beteg, koraszülött és kis súlyú újszülötteket, akiket édesanyjuk anyatejjel táplálni nem tud. Az anyatejet térítésmentesen (ingyen) kaphatják meg azok a csecsemők, akik számára fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásuk során, továbbá járóbeteg-szakellátásuk során a gyermekgyógyász szakorvos, illetve házi(gyermek)orvosuk anyatejet rendelt.

Bízza szakemberre a munkabaleset kivizsgálását!

Bízza szakemberre a munkabaleset kivizsgálását!

A munkavédelem és a tűzvédelem területén tapasztalható elmaradásokat azonnal pótolni kell. Nemcsak a bírságok miatt, hanem egy esetleges munkabaleset elkerülésének érdekében is. A lehetséges veszélyekre kiterjedő szabályzat elkészítése és a megfelelő oktatás elengedhetetlen a kockázatok csökkentéséhez. Segítünk Önnek a hiányosságok pótlásában, sőt a kockázatértékelés készítését is ránk bízhatja. Kérheti ajánlatunkat vállaltirányítási rendszerek, többek között ISO 9001 szabvány bevezetésére is.

Egészségügyi ellátás az Európai Unióban

Egészségügyi ellátás az Európai Unióban

A honlapon magyarázatot talál az EU-ról és a különféle intézményeinek működésérő, tájékozódhat az EU pénzügyeiről, az Unió jogi alapjairól, szakpolitikáiról és tevékenységeiről is. Informálódhat a sürgősségi ellátásról rövid külföldi kinntartózkodás során, külföldi gyógykezelés megszervezéséről, orvosságok beszerzéséről - vények és visszatérítéséről.

Egészségügyi finanszírozási tanácsadás és auditálás

Egészségügyi finanszírozási tanácsadás és auditálás

A HBCS Audit Kft. piacvezető szerepet tölt be Magyarországon és Romániában, az egészségügyi finanszírozási tanácsadás és auditálás területén. Tevékenységünkkel a járó- és fekvőbeteg szakellátók méltányos finanszírozásához kívánunk hozzájárulni, biztosítva az elvégzett szolgáltatások teljes körű, szabályos elszámolását és a számlázási veszteségek megszüntetését. Megtisztelő számunkra, hogy cégünk csaknem tizenöt éves fennállása alatt szerződéses kapcsolatba kerülhettünk a hazai egészségügyi intézmények (orvosi egyetemek, megyei, városi kórházak, rendelőintézetek) többségével. Partnereink napi tevékenységük során és a finanszírozási rendszer változásai kapcsán a mai napig folyamatosan számíthatnak szakértői támogatásunkra. Magyarországon három helyszínen, Budapesten, Kaposváron és Szekszárdon működik irodánk: a szakmai tevékenység koordinációját és informatikai tevékenységünket a fővárosból irányítjuk, Titkárságunk pedig Kaposváron található. Egy speciális konstrukció keretében, egy megyei kórházban kihelyezett finanszírozási és kódoló csoportot működtetünk.

Európai Egészségbiztosítási Kártya

Európai Egészségbiztosítási Kártya

A magyar turista orvosilag szükséges egészségügyi ellátáshoz Európai Egészségbiztosítási Kártya birtokában juthat ha átmenetileg turistaként tartózkodik valamely EGT-tagállamban (az Unió 27 országában, vagy Izlandon, Liechtensteinben vagy Norvégiában).

Fogászati ellátás feladatai

Fogászati ellátás feladatai

A fogászati ellátás keretében a fogorvos asszisztens segítségével egészségügyi ellátást biztosít a hozzáforduló beteg számára. Feladata, hogy rendelési időben a beteg rendelkezésére álljon, szükség esetén a beteget szakorvosi intézetbe továbbutalja.

Gyógykezelés, baleseti ellátás külföldön

Gyógykezelés, baleseti ellátás külföldön

A Magyarországon egészségügyi biztosítással rendelkező vagy más módon egészségügyi ellátásra jogosult személyek az Európai Gazdasági Térség tagállamiban is jogosultak a tartózkodásuk tervezett idejére az orvosilag szükséges egészségügyi ellátásokra. A magyar személy ugyanolyan feltételekkel részesül az orvosilag szükséges ellátásban, mint az adott tagállam biztosított polgárai. Az ellátásokra való jogosultságot az Európai Egészségbiztosítási Kártyával (EEK) kell igazolni.

Gyógyszertámogatás: előny az eredményes terápia

Gyógyszertámogatás: előny az eredményes terápia

Gyakrabban, félévente kell a jövőben orvosi felülvizsgálatra járniuk a cukorbetegeknek és a prosztatarákban szenvedő betegeknek. Gyógyszereik támogatását a terápia eredményessége alapján határozzák majd meg: az erről szóló miniszteri rendelet a Magyar Közlöny 2012. április 21.-i számában jelent meg.

Közellátás? A segédeszköz-ellátás helyzete Magyarországon

Közellátás? A segédeszköz-ellátás helyzete Magyarországon

Vajon lefedi-e jelenleg a gyógyászati segédeszköz ellátás finanszírozása a betegségek által támasztott szükségleteket? Erre, és számos további kérdésre kapunk választ dr. Klauber Andrástól, a Rehabilitációs Szakmai Tanács Segédeszköz-ellátás Bizottságának vezetőjétől.

Hirdetés
TAJ kártya

TAJ kártya

Szeretné tudni, milyen procedúra előzi meg a TAJ kártya kiváltását? Mi történik, ha elveszíti? Most minden kérdésére választ adunk. A Társadalombiztosítási Azonosító Jel (TAJ szám) egy személyi azonosító, amelyet a magyar állampolgár születésekor kap, és normál esetben végigkíséri egész élete során. Ezt a kódot használjuk az egészségügyi, a szociális és az egészségbiztosítási, illetve a magánnyugdíj rendszerrel kapcsolatos nyilvántartások alkalmával. A TAJ kártya egy bankkártya méretű hatósági igazolvány, amely tartalmazza a tulajdonosának családi és utónevét, születési idejét, valamint a kiállító szerv bélyegzőjét és a kiállító aláírását is.

Tuti menü