Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Biztosítási jogviszony - társadalombiztosítás képes leírás - Társadalombiztosítás.tlap.hu
részletek »

Biztosítási jogviszony - társadalombiztosítás - Társadalombiztosítás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tarsadalombiztositas.tlap.hu » Biztosítási jogviszony - társadalombiztosítás
Keresés
Találatok száma - 6 db
Biztosítási jogviszony megszüntetése

Biztosítási jogviszony megszüntetése

Sokak számára ismeretes dolog, hogy a nyugdíjba vonulásnak alapvetően három feltétele van, az életkori feltétel, előírt minimális szolgálati idő és a biztosítási jogviszony (munkaviszony, közalkalmazotti jogviszony, bírósági és ügyészségi szolgálati jogviszony, bedolgozói jogviszony, szövetkezeti tag munkaviszony jellegű tevékenységre irányuló jogviszonya) nyugdíjba vonulás időpontjáig történő megszüntetése. Milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a biztosítási jogviszony megszüntetéséhez, megtudhatja a cikkből.

Biztosítási kötelezettség a megbízási jogviszony esetében

Biztosítási kötelezettség a megbízási jogviszony esetében

A megbízási jogviszony a munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyok közé tartozik. Ennek megfelelően a megbízott biztosítási kötelezettségét a társadalombiztosítási törvény szerint kell elbírálni. Kinek jár biztosítás?

Branko könyvelés, bérszámfejtés

Branko könyvelés, bérszámfejtés

Tegye hatékonyabbá vállalkozását tapasztalt könyvelőink segítségével! A teljes körű munkajogi- és adótanácsadás, valamint bérszámfejtés mellett HR outsourcinggal is foglalkozunk - támogatásunkkal megtalálhatja az ideális munkatársakat! Felkészült szakembereink optimális cafeteria-rendszert építenek ki cégének, mellyel jelentősen csökkentheti adóterheit! Új vállalkozás indításán gondolkodik? Velünk zökkenőmentessé teheti a kezdést! Segítünk eligazodni a bonyolult pénzügyi és jogi kérdések világában, keressen minket!

Kiegészítő tevékenységű vállalkozó

Kiegészítő tevékenységű vállalkozó

Az egyik legtöbb kérdést generáló változás, hogy a korábban nyugdíjas vállalkozók 2012-ben nyugdíjasok-e. Persze jó lenne, ha ez fiatalodással is járna, ezt azonban még az adójogszabályok sem tudják elérni. A cikkben vizsgáljuk a fogalmak láncolatát, hogy megfejthessük: ki is lehet 2012-től kiegészítő tevékenységű vállalkozó.

Őstermelők biztosítása

Őstermelők biztosítása

A mezőgazdasági őstermelő akkor biztosított, illetve akkor kötelezett járulékfizetésre, ha máshol nem rendelkezik biztosítási jogviszonnyal és a reá irányadó nyugdíjkorhatárig hátralévő idő és a már megszerzett szolgálati idő együttesen legalább 20 év, kivéve: az őstermelői tevékenységet közös igazolvány alapján folytató kiskorú személyt és a gazdálkodó család kiskorú tagját, az egyéb jogcímen - ide nem értve a Tbj. 5. § (1) bekezdésének g) pontja és a (2) bekezdése szerinti - biztosítottat, a saját jogú nyugdíjast és az özvegyi nyugdíjban részesülő személyt, aki a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte. Bővebben a linkre kattintva tájékozódhat!

Ügyvezetés tb jogállása

Ügyvezetés tb jogállása

A vezető tisztségviselők társadalombiztosítási jogállását 2012. január 1-től új szabályok szerint kell megállapítani, a változás a bt., kkt. és a kft. tagjának megbízási jogviszonyban végzett ügyvezetését érinti.

Tuti menü