Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Baleseti ellátások - társadalombiztosítás képes leírás - Társadalombiztosítás.tlap.hu
részletek »

Baleseti ellátások - társadalombiztosítás - Társadalombiztosítás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: tarsadalombiztositas.tlap.hu » Baleseti ellátások - társadalombiztosítás
Keresés
Találatok száma - 5 db
Baleset és táppénz: amit tudni kell

Baleset és táppénz: amit tudni kell

aleseti ellátás üzemi baleset vagy foglalkozási betegség esetén jár. Üzemi balesetnek az számít, amikor a munkavállalót (biztosítottat) a foglalkozása körében végzett munka közben, vagy azzal összefüggésben baleset éri. Üzeminek minősül az a baleset is, amelyet a biztosított munkába, vagy onnan lakására (szállására) menet közben szenved el (a továbbiakban: úti baleset). Üzeminek minősül továbbá az a baleset is, amely a biztosítottat közcélú munka végzése, vagy egyes társadalombiztosítási ellátások igénybevétele során éri. A balesetet a foglalkoztatónak kell kivizsgálnia, a Munkavédelmi törvényben meghatározott szempontok szerint. (A foglalkozási betegségek bejelentésével, kivizsgálásával kapcsolatban a 27/1996. (VIII. 28.) NM-rendelet előírásai szerint kell eljárni.) A munkáltató a munkabalesetek körébe tartozó balesetet a Munkabaleseti jegyzőkönyv elnevezésű nyomtatványon köteles rögzíteni. Az úti balesetek vizsgálatánál minden esetben szükséges a tényállás alapos feltárása...

Baleseti járadék

Baleseti járadék

Az, akinek üzemi baleset (foglalkozási betegség) következtében 13 százalékot meghaladó mértékű egészségkárosodása keletkezett, de baleseti rokkantsági nyugdíj, rehabilitációs járadék nem illeti meg. A baleseti járadék mértéke az üzemi baleset (foglalkozási betegség) okozta egészségkárosodás fokától függően alakul.

Baleseti kártérítés

Baleseti kártérítés

Baleseti kártérítés a baleset miatt kárt szenvedett, vétlen vagy részben vétlen személy mindazon jogos igénye - ide értve a vagyoni és nem vagyoni károkat és járadékigényeket is - melyek a balesettel összefüggésben, abból kifolyólag keletkeztek. A balesetek életünk velejárói, mindannyiunkat érintenek életünk során. A közlekedés, a munkahelyi feladatok mind-mind potenciális veszélyforrást jelentenek. Az Énügyvedem.hu Kárrendezési Kft. személyi sérüléses balesetek, közlekedési balesetek, munkahelyi balesetek, egyéb személyi sérüléssel járó balesetek és biztosítási károk esetén nyújt segítséget a károsultak részére.

Üzemi baleset és foglalkozási megbetegedés

Üzemi baleset és foglalkozási megbetegedés

Baleseti ellátás üzemi baleset vagy foglalkozási betegség esetén jár. Baleseti ellátásként a sérültet baleseti egészségügyi szolgáltatás, baleseti táppénz és baleseti járadék illeti meg. Üzemi baleset az a baleset, amely a biztosítottat a foglalkozása körében végzett munka közben vagy azzal összefüggésben éri. Üzeminek minősül az a baleset is, amelyet a biztosított munkába vagy onnan lakására (szállására) menet közben szenved el (a továbbiakban: úti baleset). Üzemi baleset az is, amely a biztosítottat közcélú munka végzése vagy egyes társadalombiztosítási ellátások igénybevétele során éri.

Üzemi baleset táppénzszabályai

Üzemi baleset táppénzszabályai

Baleseti ellátás üzemi baleset vagy foglalkozási betegség esetén jár. Üzemi balesetnek az számít, amikor a munkavállalót (biztosítottat) a foglalkozása körében végzett munka közben, vagy azzal összefüggésben baleset éri. Üzeminek minősül az a baleset is, amelyet a biztosított munkába, vagy onnan lakására (szállására) menet közben szenved el (a továbbiakban: úti baleset). Üzeminek minősül továbbá az a baleset is, amely a biztosítottat közcélú munka végzése, vagy egyes társadalombiztosítási ellátások igénybevétele során éri. Cikkünkben az üzemi baleset táppénzszabályait, valamint számítási módjukat mutatjuk be.

Tuti menü